Číšník/číšnice

Číšník/číšnice musí být proaktivní, schopen/schopna pohotové komunikace a reakce na požadavky hostů, tak aby konzumace v restauraci a na baru vždy proběhla k jejich plné spokojenosti. V této roli bude aktivně zodpovídat za podávání nápojů. Přestože je pozice primárně zaměřena na práci v restauraci a baru, zahrnuje také podporu dalších míst s výdejem nápojů, včetně výběru a vytváření nabídky nápojů, které budou tato místa v rámci vlastních služeb servírovat.

Hlavní povinnosti a náplň práce:
Pomáhá zajistit, aby měl tým restaurace dobrou znalost nabízených vín, likérů, koktejlů, nealkoholických koktejlů a piv
Na denní bázi dohlíží na správné skladování, otáčení lahví a správnou teplotu zásob ve skladu nápojů; hlásí případné nesrovnalosti či technologické problémy
Pečuje o čistotu vybavení a vinných lístků; aktualizuje seznamy nabízených archivních vín a dalších produktů
Dohlíží na práci obsluhy (hlavní bar, základní služby restaurace)
Úzce spolupracuje s managerem nákupu za účelem řízení objednávek; v součinnosti s pracovníky food and beverage managementu dohlíží na stav zásob
Podílí se na dalších souvisejících úkolech dle instrukcí od food and beverage supervizora a pomocného food and beverage manažera
Vede pečlivou evidenci prodeje vína pro účely dalších analýz a motivačních programů
zajišťuje pro-aktivní prodej a upselling
Asistuje při organizaci speciálních koktejlových akcí
Spolubuduje firemní filozofii a kulturu prostřednictvím každodenního uplatňování firemních standardů „Legendary Quality Experiences“ a podílí se tak na spokojenosti hostů
Je schopen/schopna hostům doporučit, servírovat či připravit zajímavá vína a koktejly
Zajišťuje plynulý a efektivní provoz baru
Plní úkoly spojené s checklisty pro otevření/uzavření restaurace
Plní další relevantní úkoly dle požadavků nadřízených
Provádí denní, týdenní a měsíční inventuru
Udržuje čistotou barového pultu a pomáhá se zajištěním čistoty všech gastronomických prostor
Zajišťuje udržování hotelových standardů v oblasti úklidu a hygieny a přispívá k celkovému profesionálnímu prostředí
Zná a řídí se opatřeními v oblasti bezpečnosti práce a relevantními opatřeními v oblasti hygienických požadavků pro oblast stravování

Požadavky:
Pracovní zkušenost: minimálně 3letá zkušenost na podobné pozici, v ideálním případě v prostředí luxusního hotelu či restaurace.

Osobní předpoklady: Znalost anglického a/nebo českého jazyka slovem i písmem. Uchazeč musí být ochoten pracovat ve flexibilním systému směn v souladu s plněním všech hlavních povinností a úkolů. Musí být motivovaný a být schopen motivovat ostatní. Práci musí vykonávat bezpečným, obezřetným a organizovaným způsobem. Musí být schopen dobře vycházet s hosty a managementem na všech úrovních. Musí umět zvládat více úkolů současně. Musí být s to pracovat k plné spokojenosti a potěšení klientů. Musí disponovat orientací na detail a vynikající znalostí obsluhy.

Pracovní předpoklady: uchazeč musí mít výbornou znalost jídla a jeho přípravy. Dále musí mít pokročilé znalosti v oblasti vína. Musí mít výbornou znalost nápojů a dalších produktů podávaných v barovém prostředí. Musí být dobře obeznámen se zákony souvisejícími s podáváním nápojů. Musí mít předchozí pracovní zkušenost z pohostinství či maloobchodu, která souvisí s prodejem vína a práci s klienty.

Nabízíme rozsáhlý balíček odměn, který zahrnuje motivující finanční ohodnocení, atraktivní pracovní prostředí, příjemný mezinárodní tým zaměstnanců, možnost přesunu do zahraničí, zajímavé zaměstnanecké benefity a další výhody.
Hlavní město Praha - Mandarin Oriental, Prague

Další informace

Výše nabízeného úvazku Plný úvazek
Nabízená mzda/plat 30000
Požadované vzdělání Základní
Odvětví Služby
Místo výkonu práce Mandarin Oriental, Prague
Kontaktní osoba Vendula Brýdlová
E-mail vbrydlova@mohg.com
Telefon 233088610
IČO 27566196